Personlig · Psykisk helse

Husk! Du er ikke alene

Jeg vil at du som har en psykisk lidelse ikke er alene i denne spesielle tiden i vi nå er i. Mange kan kjenne på en redsel de ikke har kjent på, eller aldri trodde de skulle kjenne på.

Vi som har en psykisk lidelse kjemper en daglig kamp som ingen kan sette seg inn i uten å selv vært igjennom det. Den panikken som slår seg i brystet, hjertet som føles skal stoppe, redselen som sprer seg i kroppen av ev ting som er «enkelt» for de som er friske. Tanker som kommer som du ikke klarer å stoppe. Dette er ekstremt tøft og vanskelig.Spesielt i denne tiden. Det kan jeg selv bekrefte.

89879571_286393158997444_5860964302571175936_n

Jeg som sliter daglig med dødsangst. Du blir påminnet hvor enn du ser hvor farlig den situasjonen vi er i nå. Jeg tar det alvorlig. Jeg gjør de tiltakene vi har fått beskjed om. Allikevel er angsten sterk, tankene sterkere. Du får ikke en pause lengre. Fordi nå står vi alle i en situasjon som er sårbar og tøff. Jeg vil at du skal vite du ikke er alene. Du er ikke alene av å kjenne at angsten, frykten og at tankene blir verre. Du er ikke alene i å få flere panikkanfall du ikke lengre klarer å stoppe eller kontrollere. Jeg er en av de, men jeg vet også at denne situasjonen vil gjøre meg sterkere. Jeg har daglige kamper jeg må igjennom. Forskjellen nå er at det ikke kun er kamper i hodet mitt. Det er hendelser som faktisk skjer. Jeg vil at du som sliter psykisk skal vite at dette ikke gjør deg svakere enn andre. Du vil komme sterkere ut av det.

Snakk med venner og familie. Ring, tekst eller face time, Fortell de hva du føler og hvordan du har det. Det er ingen skam. Det vil hjelpe. Det å stenge ting inni seg, vil spesielt ikke hjelpe. I den situasjonen vi alle er inne i nå. Husk, du er ikke alene. Mange er nok redd nå. Kanskje noen av redskapene du har lært deg vil kunne hjelpe noen andre.

Fordi frykt kan skape dårlig oppførsel. Vi må huske å vise solidaritet, støtte og kjærlighet. Ikke dømme folk. Det er alltid to sider av saken. Vi må høre på de tiltakene og reglene som er satt. Dette vil vi komme oss igjennom, hvis vi står sammen. Selv om vi ikke kan møtes fysisk akkurat nå er det mulig å snakke og se hverandre bare på en annerledes måte. Kjenner du noen som har en psykisk lidelse? Ta kontakt. Si at du er glad i dem, le med de, si at du også er redd, være sårbare og sterke sammen.

89897359_3156191844415147_7623238711819370496_n

Mental Helses Hjelpetelefon:

Telefon 116 123 (hele døgnet)

Chat-tjeneste og skrivetjeneste: sidetmedord.no
Åpningstidene chat:
Mandag 20:00–23:00
Tirsdag 12:00–14:00
Onsdag 12:00–14:00 + 20:00–23:00
Torsdag 12:00–14:00

Husk! Du er ikke alene

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *